September kampanj – 10% rabatt med koden SEPT23. Beställ simkort och få 2 mån gratis.

September kampanj – 10% rabatt.

Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans med DHL. Fri frakt över 500 kr.

Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans DHL. Fri frakt över 500 kr.

Att köpa en GPS mobilklocka från Safekid.

Det kan vara svårt att veta vad man ska välja för klocka till sitt barn. Vilka tillbehör som behövs, eller vilket simkort och abonnemang som är bäst eller som stöds av våra klockor. Nedan går vi igenom de vanligaste frågorna inför ditt köp.

Vilka simkort & operatörer fungerar?

De flesta simkort och operatörer fungerar i våra mobilklockor. Det du ska tänka på är att om du väljer en 2G klocka, att simkortet/operatören ska stödja just 2G.

 

  • Klockorna behöver DATA/surf på simkortet för att kommunicera med server och app.
  • Klockan drar ca 0.5-1 G data/surf per månad.
  • Några operatörer stödjer inte 2G, gäller främst de lite mindre bolagen.
  • Telenor, Tele2 mfl fungerar bra i våra klockor.
  • Telia fungerar tyvärr sämre numera sedan årskiftet 2020. Om du väljer Telia, och laddar ditt kontantkort med Telia Enkel, behöver du fylla på med SURF 49kr/mån, för att data/surf ska fungera i klockan.
  • Vi har ett eget Safekid Verbal abonnemang som vi rekommenderar till våra klockor. Speciellt framtaget för just våra klockor. Läs mer här.

Vilken klocka ska jag välja?

Hur gammal är barnet?
Beroende på hur gammal barnet är som ska använda klockan, så finns det olika klockor som passar.

För ett barn som är 3-7 år, passar vår Junior T6 klocka bra. Den är anpassad till en mindre arm, och har endast de viktigaste funktionerna i sig, så som GPS, klocka och telefon funktion.

Till ett lite äldre barn, passar våra 4G klockor bra, de innehåller mer funktioner så som video samtal, enklare spel, ficklampa mm.

Det beror också på varför barnet ska ha en klocka på armen? Om det är för att ni behöver spåra den, eller för att barnen ska kunna gå hem själv från skolan, och då kunna ringa från den? Förutsättningarna är olika, och likaså behovet.

Alla våra klockor har GPS spårning, telefonfunktion, ringa till och från klockan, stängsel där du kan sätta upp ett så kallat Geofence. 

Våra 4G klockor har mer funktionalitet, då det får plats med mer funktioner i klockan helt enkelt. Du har inställningar för WiFi inloggning, mattespel, ficklampa, mer inställningsmöjligheter för utseendet i klockan. 

Ringa till och från klockan.

Med alla våra klockor kan du ringa både till och från klockan. Via appen lägger du in de telefonnummer som klockan ska kunna ringa upp. De numren som läggs in blir då vitlistade, och får då också ringa till Klockan. Inga andra samtal kommer då fram till klockan.

SOS knapp

Våra klockor har en SOS knapp/funktion, som innebär att bäraren av klockan enkelt och snabbt ringa upp de tre nummer som är inlagda i appen för SOS samtal. I appen läggs upp till 3 nummer in. Via klockan trycker man på SOS knappen för den valda modellen, och klockan ringer då först upp det första numret. Svara inte denna, ringer den nästa och sen nästa. En smart funktion om man snabbt behöver hjälp eller ringa någon.

Positionering med GPS, WIFI & LBS

Klockorna använder sig av GPS, WiFi och LBS för att positionera sig. LBS är din närmaste mast, som kan vara 100m bort, eller 1 km. På kartan i din app, kommer det då att stå LBS. Då positionerar man enkelt om klockan på kartan manuellt, och får då klockans senaste position.

I appen ställer man in hur ofta klockan ska positionera sig. Man ställer helt enkelt in när klockan ska skicka sin position till servern. För det är från servern sen som din app hämtar informationen ifrån. 

App

För att kunna använda en mobilklocka fullt ut, behöver du skapa ett konto i de appar som stöds. Våra klockor stödjer SeTracker & Wonlex apparna. Och det smidiga med är att du skapar ETT konto i en av dessa appar, du kan sedan logga in med SAMMA inloggning till båda apparna, då de går mot samma server.

Vi har valt att inte ha en helt egen app. Detta för att ni som kund ej ska behöva betala hutlöst med pengar för er klocka. Vi vill att alla ska kunna ha en GPS Mobil klocka från oss.

Språket i ex SeTracker är inte korrekt när det gäller den svenska översättningen. Vi rekommenderar därför att alltid att köra med Engelska i denna app.