Vårkänslor – Få 10% rabatt med koden MAJ24

Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans med DHL. Fri frakt över 500 kr.

Svenskt företag. Snabb leverans DHL. Fri frakt över 500 kr.

En Barnklocka som skapar trygghet för både barn och vuxna

Barnklockor med gps har blivit vanligare tack vare den trygghet som de medför till både vuxna som barn. En barnklocka med gps är inte bara perfekt när barnet försvinner eller tappar bort sig, den är också ett hjälpmedel i vardagen även för barnen. Tack vare gps klockan kan barnen exempelvis komma hem till middagen i tid. Självklart kan inte barnklockan förhindra att barnen springer iväg men den kan minska på oron som finns när man som föräldrar inte vet vart barnet är någonstans.

Hur fungerar en barnklocka med gps?

En barnklocka med gps fungerar på det sättet att den innehåller en liten sändare (bland många andra funktioner). Du spänner fast barnklockan med sändare på barnets arm exakt som en vanlig klocka och det finns även andra sorters mottagare som går att fästa på barnets jacka eller ryggsäck. Våra barnklockor med gps har en simkortshållare som du enkelt kan sätta in ett simkort från exempelvis din egen operatör. Du kan sedan koppla mottagaren till en app i din smartphone och på så sätt se vart barnet befinner sig.

Detta kan verkligen komma till användning om du har en tonåring också. Givetvis behöver ni först komma överens om att det inte är några problem. Ska tonåringen på konsert eller på en fest kan en barnklocka med gps vara ett stort hjälpmedel för att se vart personen befinner sig, om det behövs. Det finns även möjlighet att märka ut ett specifikt område, exempelvis runt skolan eller hustomten. När barnet överstiger märkningen så kommer du bli informerad om det via appen i din smartphone.

Många fler funktioner hos en gps barnklocka

Inte minst att barnklockorna har gps – de har även många andra funktioner. Bland annat går det att sätta ett alarm när det är dags att komma hem och äta middag. Via appen på din smartphone kan du också skicka korta röstmeddelanden till barnklockan, ett 15 sekunder lång meddelande där du kan tala in information om komma ihåg-saker. Det går även att skicka textmeddelanden till klockan men inte från den. Flera funktioner kan även skicka sms till mobilen när klockan beter sig på ett visst sätt, exempelvis när det är låg batterinivå kan du få sms. Du kan även få sms när barnklockan plockas bort från armen, SOS knappen trycks in eller när barnklockan rör sig utanför den där markerade zonen som ni tidigare har valt.

Varför inte ge barnen mobiltelefoner istället?

Skillnaden mellan att använda smartklocka för barn istället för att ge barnen mobiltelefoner i tidig ålder är flera. Några av de främsta anledningarna är att en mobiltelefon går lätt sönder och tappas bort eller kan glömmas någonstans. En barnklocka sitter alltid på armen, är stöttålig och dessutom vattentät vilket gör att barnen knappt kommer tänka på att klockan finns där. Dessutom finns det flera distraktioner med en mobiltelefon som inte kommer att finnas med en barnklocka, istället kan barnen får vara barn lite längre, kan njuta av naturen och vara ute och leka med sina vänner istället för att fastna på spel i mobilen och andra roliga appar.

Barnklockor i flera olika modeller och färger

Safekid barnklockor med gps finns i flera olika modeller beroende på vilken ålder barnet är. De finns också i olika färger och mönster så det finns garanterat någon som just ditt barn kommer att gilla. Det finns flera modeller som har olika coola funktioner som exempelvis att de är extra stöttålig för att klara av de lite mer busiga lekarna. Andra barnklockor är vattentäta för att kunna utstå vattenkrig eller andra blöta äventyr. En barnklocka med gps ska ju inte vara ivägen för barnet eller på något sätt vara omständig att ha på sig, därför finns det olika modeller och storlekar för att passa just ditt barn.

Gps barnklocka från SAFEKID är tillverkad med säkra material mot eventuella allergier och leverantörer som tillverkar klockan är CE godkänd. Gps klocka för barn är också enkel och även batterisnål och när batteriet håller på att ta slut laddas den enkelt med hjälp av medföljande kabel via dator eller mobilladdare.

Det här kan du tänka på när du ska köpa en barnklocka med gps

För att du ska hitta en utmärkt gps klocka för ditt barn finns det några faktorer att ha i åtanke när du väljer barnklocka. Våra barnklockor från SAFEKID positionerar sig via GSM nätet vilket gör att de kräver ett laddat sim kort med både tal, sms och surf. När du beställer gps klockan kan du lägga till sim kortet och sedan ladda det via Telia eller via appen Telia Refill.

Det kan vara bra att veta att de flesta av barnklockorna har en standbytid på ungefär 1-2 dagar, om den har varit aktiverad mellan kl. 08-20. Beroende på modell finns det barnklockor som är vattentäta eller stänkskyddad. De vattentäta klockorna klarar enklare vattenlekar men man bör inte bada, simma eller duscha med klockan eftersom den då blir utsatt för vatten under en längre tid. De barnklockor som är stänkskyddad bör man undvika vattenlekar och liknande, men de klarar av mindre regn.

Som vi nämnde tidigare spelar också andra faktorer roll när du ska köpa en SAFEKID gps klocka, som exempelvis ålder och storlek på barnen. Oavsett vilken ni väljer kommer SAFEKID gps klocka för barn vara familjens bästa vän om ni inte hittar varandra eller olyckan är framme. Den är perfekt att ha med sig på stranden, skidbacken eller på skogspromenaden. Dessutom får barnen möjlighet att lära sig hantera tid genom att alltid ha tiden på armen med hjälpmedel som alarm eller röstmeddelanden som berättar väl behjälplig information. Den skapar helt enkelt en lite enklare vardag för barn som vuxna.

Select currency