Sommar och sol – Få 10% rabatt med koden SOMMAR24

Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans med DHL. Fri frakt över 500 kr.

Svenskt företag. Snabb leverans DHL. Fri frakt över 500 kr.

Safekid App

Nu lanserar vi vår egen app, framtagen i samarbete med utvecklarna bakom appen SeTracker. Den är speciellt anpassad för Safekid och den svenska marknaden.

Fördelar med vår Safekid App:

  • Reklamfri
  • Gratis
  • Fungerar med gamla och nya klockor

 

Ladda ner

Vår app finner du i App Store och på Google Play. Ladda ner vår app idag.

Hämta i App Store
App Store Safekid Sverige App

Eller sök på SAFEKID SVERIGE i App Store.

Hämta i google Play
Google Play Safekid Sverige App

Eller sök på SAFEKID SWEDEN i Google Play

Logga in / registrera dig

Safekid-appen fungerar till gamla och nya klockor. Har du redan ett konto i Wonlex eller Setracker kan du logga in med det kontot direkt i vår app.

Om du inte har ett befintligt konto skapar du ett nytt konto genom att registrera dig i appen. Scanna QR koden på klockan. Därefter kan du börja ställa in klockan.

karta med tydliga symboler

Kartan är extra tydlig med bra symboler för att exempelvis enkelt positionera klockan. På kartan hittar du även fotspår, säkerhetszon / staket.

Funktioner

Appen stödjer flera olika modeller av klockor, både 2G och 4G klockor. De funktioner som finns just till din klocka ser du när du binder din klocka i appen. Då får du antingen mer eller mindre alternativ i din app.

Huvudfunktionerna syns på skärmbilderna nedan:

FAQ

Frågor och svar kring appen.

Logga in eller registrera dig

För att kunna använda appen behöver du ha ett konto. Du registrerar dig enkelt i appen. Eller loggar in.

Jag har redan ett konto i SeTracker / Wonlex, hur gör jag då?

Om du redan har ett konto i appen SeTracker eller Wonlex, kan du använda det kontot och bara logga in. Vi går mot samma server, så all data och inställningar följer med ditt konto. Smidigt!

Du loggar då du enbart in med de uppgifter som du har tidigare, epostadress och ditt lösenord.

Till vilka klockor fungerar appen?

Vår app fungerar till alla SAFEKID klockor. Har du en äldre klocka kan du koppla den till vår app. Exempel på klockor som appen stödjer är: NOVA, Rocket, XL17, Junior T6, Sport 2G, Sport 4G, SAFE4G, SAFE 23, Time, Basic.

Appen stödjer INTE våra äldre klockor så som WP20 och H10.

Ställ in datum och tid

Ställ in datum och tid för att synka din klocka. glöm inte bort att ställa in Sommartid/vintertid.

Uppdateringsfrekvens

I appen ställer du in hur ofta klockan ska uppdatera sin position till servern. Tidsintervallet skiljers sig lite mellan olika modeller. Ju oftare klockan uppdaterar sin position, destå mer batteri drar klockan.

GPS mottagning

Klockan har en inbyggd GPS

Så här fungerar GPS mottagaren:

Klockan prioriterar först GPS-mottagning. Därefter WiFi och sist är det LBS.

För att få bra GPS mottagning i klockan, krävs det att klockan är i rörelse, exempelvis att klockan bärs på barnets arm, att det är fritt uppåt. Befinner sig klockan under ett tjockare betongtak, i en tunnel eller i en källare, kommer inte GPS-signalerna att kunna nå klockan, och därmed ej kunna skicka sin position till servern för att hämtas upp av appen.

WiFi
Om klockan inte får GPS mottagning från satelliterna, kommer klockan automatik att försöka hitta närmsta WiFi-signal, såkallad A-GPS.

LBS
Om klockan inte får något Wifi, söker klockan efter närmaste LBS (Local Base Station = mobilmast). LBS kan ge avvikelser på stora avstånd, allt från 1-3 km från där klockan befinner sig.

Skicka position till server och app

Klockan skickas sin position till servern som i sin tur läses av appen. För att klockan ska kunna skicka information om sin position till server krävs det att klockan har uppkoppling och nätverk via simkortet.

Precis som med en mobil, kan klockan tappa sin uppkoppling, staplarna för nätverk kan gå upp och ner, och i vissa områden kan täckningen vara betydligt sämre än i andra områden. Och då kan det räcka med att gå ut med klockan, gå en bit ut från skogen, eller bara avvakta i 5-10 minför att återfå uppkoppling.

Täckningen beror här på hur bra täckningsområde som finns i just ditt område med ditt simkort som sitter i klockan. Vi vet att i exempelvis att i norrland och i inlandet så fungerar Telia bättre än andra operatörer.

Fungerar Safekids klockor med appen Find My Kids?

Nej, appen Find My Kids fungerar INTE med våra klockor!

Ladda ner

Vår app finner du i App Store och på Google Play. Ladda ner vår app idag.

Hämta i App Store
App Store Safekid Sverige App

Eller sök på SAFEKID SVERIGE i App Store.

Hämta i google Play
Google Play Safekid Sverige App

Eller sök på SAFEKID SWEDEN i Google Play

Select currency