Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans med DHL. Fri frakt över 500 kr.

Svenskt företag. Snabb leverans DHL. Fri frakt över 500 kr.

Flera fördelar med en smartklocka för barn

Om ditt barn har en smartklocka på armen kan det öka säkerheten för både ditt barn och för dig och det finns flera andra fördelar med en smartwatch barn. Vilka är dessa fördelar och varför är det bättre än att ge ditt barn en smartphone istället?

Välj en smartwatch för barn istället för en smartphone

Det är många som drar sig för att ge sina barn en smartphone eller mobiltelefon. Idag är mobiltelefoner ganska avancerade och passar inte till de allra minsta barnen eftersom det är många funktioner och knappar att hålla reda på. Dessutom är internet stort och kan vara otryggt för barnen, det finns mycket innehåll som inte är lämpligt samtidigt som möjligheten för att en främling kan komma i kontakt med barnen ökar. En smartphone är dessutom mycket lättare för barnen att glömma någonstans eller tappa bort, med en smartklocka finns inte alls samma problem.

Många barn har också lätt för att fastna framför skärmen på en smartphone, det finns flera roliga spel och annat som kan göra att barnen sitter framför telefonen istället för är ute i naturen och leker med sina vänner. Ett sätt för att uppmuntra lek och kreativitet ute i det fria är att istället ge sina barn en smartklocka för barn. Med hjälp av en smartwatch för barn kan ni ändå hålla kontakten, samtidigt som det inte kommer att komma några stora räkningar på pengar som har spenderats på spel online exempelvis.

Med en smartklocka för barn är det lättare att hålla koll

Som föräldrar slutar man aldrig att oroa sig över barnen – speciellt när de är utanför hemmet och då kan en smartwatch för barn hjälpa enormt mycket. Det finns spårningsfunktioner i smartklockan som är väldigt praktisk. Speciellt kan det vara skönt som föräldrar att veta att det finns en spårningsfunktion i smartklockan för de allra minsta barnen. Det går exempelvis att definiera en säker zon och få specifika varningar om barnet vistas utanför dessa. Dessutom finns inte risken att klockan tappas bort eller glöms någonstans eftersom den alltid sitter på armen, även vid lek och äventyr. Detta gör också att en smartklocka för barn är väldigt användbar på semester eller på platser där barnen inte känner till omgivningen lika bra. Antingen kan du hitta ditt barn direkt via gps eller så kan barnet ringa efter hjälp om det behövs.

Smartklocka för barn är mer tålig än en smartphone

Till skillnad från ömtåliga mobiltelefoner är en smartklocka för barn väldigt tålig och även stöttålig. Det behöver alltså inte finnas någon oro över att klockan ska gå sönder vid lek och skoj. Dessutom finns det modeller som även är vattentäta, vilket gör att vattenfyllda äventyr eller tunga regnskurar inte är något problem. På det här sättet behöver inte barnen tänka på att ta av klockan om det spontant skulle bli vattenkrig eller liknande.

Skillnaden mellan smartklocka för barn och smartklocka för vuxna

Smartklockor för vuxna behöver vara ansluten till mobiltelefoner men så är inte fallet med smartklockor för barn. De här smartklockorna har egna SIM-kort, nummer och mobilabonnemang. Detta är en klar fördel eftersom barnen då inte behöver ha med mobiltelefon också. Det finns också olika modeller beroende på bland annat vilken ålder barnet har. Smartklocka barn har flera andra funktioner beroende på vilken modell ni väljer, bland annat kan du få ett sms när klockan plockas av armen eller när batterinivån är låg

Andra funktioner hos en smartklocka för barn

Andra funktioner som finns hos en smartwatch barn är att du som förälder kan skicka textmeddelande till klockan och även skicka ett inspelat röstmeddelande på 15 sekunder som barnet kan lyssna på. En annan bra funktion är att det går att sätta alarm på smartklocka barn för att t ex larma om att det är tid att komma hem för middag. Dessutom är klockorna väldigt sköna att ha på sig för barnen och har säkert material mot allergier och har lång batteritid för att inte dö i tid och otid.

Smartklockan – ett extra stöd i vardagen

Det är inte bara barn som smartklockan är behjälplig och användbar för. En vuxen som har en funktionsnedsättning, synskada eller ADHD kan använda smartwatch som ett stöd i vardagen. Den kan exempelvis larma när det är dags för medicin, den har stora och tydliga siffror och symboler, datum och klocka kan “talas” ut genom en knapptryckning. Personer som har en del problem med minnet kan också använda smartklocka för att kunna lokaliseras eller spåras vid sådana tillfällen.

Sammanfattning om smartwatch för barn

Flera fördelar följer med att använda en smartwatch till barn och inte minst kanske att du som förälder kan känna dig tryggare med att låta ditt barn leka utanför tomtens gränser utan att vara orolig hela tiden. Som förälder har man ändå så många oroligheter när det kommer till ens barn, därför finns det smartklocka för barn som kan hjälpa till att minska lite på den oroligheten. Dessutom kan vardagen bli lättare både för dig som förälder och för dina barn genom att använda en smartwatch. Det blir exempelvis lättare för barnen att komma ihåg tider som när det är dags att komma hem för middag. Genom att använda den här smartklockan för barn går det att undvika smartphones några år till och barnen kan njuta av leka med sina kompisar istället för att “fastna” framför skärmen på en mobiltelefon.

Jämfört med en smartphone är det dessutom större chans att en smartklocka för barn inte tappas bort eller glöms någonstans. Den sitter hela tiden på armen och barnen märker knappt av att den sitter där. Att den dessutom är både vattentät och stöttålig gör att den inte går sönder lika lätt som en smartphone oftast gör. Smartklockor för barn finns i flera olika modeller, färger och mönster så det finns garanterat någon som passar dig och ditt barn! Det finns egentligen bara positiva aspekter till en smartwatch för barn och den här klockan kan hjälpa till enormt mycket i vardagen samtidigt som den faktiskt kan rädda upp en olycklig situation.

Select currency