Klockan

Fungerar GPS klockan utan simkort?

Nej, vår SAFEKID klocka positionerar sig via GSM nätet och kräver ett laddat simkort med Tal/SMS/Surf. Ett Telia simkort går att beställas tillsammans med klockan. Simkortet måste laddas på med värde av köparen via Telia eller via APPEN Telia Refill. Abonnemanget behöver Tal/SMS/Surf och vi föreslår att du laddar kontantkortet med Telia Fastpris 99kr, där både surf och samtal ingår.

Är det någon månadsavgift för klockan och appen?

Nej. Våra klockor kan beställas med ett kontantkort utan månadsavgifter. Det enda du betalar utöver inköpet av klockan och simkortet är kostnaden för den Tal/SMS/Surf som du laddar på simkortet som sitter i klockan.

Fungerar klockan utomlands?

Ja, med viss förberedelse. Om klockan har beställts med ett kontantkort från Telia så måste du registrera ditt Telia kontantkort innan ni åker utomlands. Från och med 8 juni 2017 fungerar bara registrerade kontantkort utomlands.

Är klockan vattentät?

Ja och nej. Några av våra modeller är vattentåliga och några är det inte. Läs mer om respektive modell på produktsidorna.

Klarar klockan av kyla?

Ja. Det är främst klockans batteri som är den känsliga delen och våra klockor ska klara ned till -20 grader enligt våra leverantörer.

Jämförelseguide

För att enkelt kunna se vad varje modell har för funktioner mm, så finns det en jämförelseguide som vi gjort iordning. Till jämförelseguiden

FRAKT & RETURER

Hur skickar ni min order?

Vi levererar fraktfritt inom Sverige med DHL Servicepoint. Gäller ordrar över 300kr. Ditt paket levereras till ditt lokala DHL Servicepoint ombud och ett SMS skickas när paketet finns för klar för upphämtning. Du behöver alltid en giltig legitimation vid upphämtning, samt sändningsnummer.

Mindre ordrar som skärmskydd m.m. skickar vi normalt som ett vanligt brev. Fraktkostnad tillkommer på ordrar under 300kr i ordervärde.

Hur snabbt skickar ni min order?

Vi packar alla mottagna orders så fort vi har möjlighet och normalt skickas dina varor inom 7 dagar. efter att vi mottagit din order. Oftast skickar vi din order samma dag som den inkommer, eller nästföljande dag. Försändelsen tar normalt 1-3 arbetsdagar att leverera.

Kan jag returnera klockan?

Ja, men skicka aldrig en retur till oss utan att först kontakta oss via safekid.se/kontakt. Vår kundtjänst tar emot ärendet och återkommer med returanvisningar.

SÄKERHET

Är klockan säker?

Ja. Vi har med intresse följt diskussionerna kring GPS klockors säkerhet i olika media och vi konstaterar att inga av våra klockmodeller har förekommit i dessa tester eller diskussioner. Läs mer här: https://support.safekid.se/kunskapsdatabas/ar-klockan-saker.

Simkort

Hur fungerar ett Telia abonnemang med klockan?

Du kan beställa ett Telia kontantkort tillsammans med klockan, som du själv fyller på med önskat värde eller gör till ett abonnemang. Vi rekommenderar just nu Telia Fastpris 99kr

Kan man ha samma abonnemang till sin mobil som man har till klockan?

Ja det kan du, om du har dubbla simkort. Dock kan det bli svårt då det blir samma nummer i både mobil och klocka, vilket gör att det kommer ringa i båda enheterna.

Vilket är bäst att ha, kontantkort eller abonnemang?

Det är upp till er, hur mycket den kommer att användas. Och hur den kommer att användas, kommer ni som föräldrar att positionera klockan mycket med GPS/kartan, eller kommer barnet själv att använda den som en mobil att ringa med i första hand?

Drar den mycket surf klockan? Hur mkt på en dag ungefär?

Klockan behöver minst 30mb surf/data på en månad. 0.5 gb ska man klara sig med i månaden.

Säker betalning