Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans med DHL. Fri frakt över 500 kr.

Svenskt företag med svensk support. Snabb leverans DHL. Fri frakt över 200 kr.

Mobilklocka barn, tryggt och säkert

Vad är skillnaden mellan en mobilklocka avsedd för barn och en mobiltelefon? Det finns både skillnader och likheter. En mobilklocka för barn ökar känslan av trygghet för både vuxna och barn. Mobilklockan kallas även telefonklocka vilket ger er möjligheten att kommunicera med varandra. Du kan med GPS-funktionen ha kontroll över vart barnen befinner sig. Framför allt kan det vara en extra trygghet när barn kommer upp i den åldern när de börjar ta sig till skolan och går hem till kompisar själva.

En mobilklocka barn skiljer sig från en vanliga mobiltelefon eller smarttelefon. Du behöver inte oroa dig för att mindre barn kommer ut på internet med allt det kan innebära. En telefonklocka är också enklare för barn att använda utan att behöva lära sig en mobiltelefons alla finesser. Dessutom då den sitter på armen är det mindre risk att barnen råkar tappa klockan någonstans. För barn finns det många riktigt tåliga modeller av mobilklockor som inte går sönder lika lätt som en mobiltelefon.

Hur fungerar en mobilklocka barn?

En mobilklocka till barn har en del egenskaper som liknar en mobil. Du kan kommunicera med barnen och du kan se vart barnen befinner sig. Samtidigt behöver inte en telefonklocka kopplas ihop med en mobil. Mobilklocka för barn har ett sim-kort vilket gör att de har ett eget telefonnummer och abonnemang. Samtidigt saknar klockan de många komplicerade och negativa egenskaperna som en mobil kan föra med sig.

Mobilklockan har alla fördelar som en vanlig klocka har och ger barn möjlighet att hålla koll på tider. Samtidigt har du möjligheten om att påminna om tider som ska passas på distans. Perfekt när barnen är inne i lekar och lätt glömmer bort att det är dags att komma hem och äta. Du kan också med hjälp av telefonen lyssna diskret på barnets omgivning om barnet har larmat dig.

Mobilklocka för barn, håll koll på vad barnen befinner sig

En mobilklocka för barn har en GPS-funktion som tillåter dig att veta vart barnen befinner sig. Det kan kännas extra tryggt när yngsta barnen ska pröva sina vingar. Några funktioner är:

 • Du kan definiera en viss zon där barnet vistas och en telefonklocka larmar om barnen rör sig utanför. Det kan kännas extra tryggt om det finns områden som är riskfyllda. Det kan vara havet, sjöar eller hårt trafikerade vägar.
 • Om ni befinner er på nya platser där barnet lätt kan gå vilse. Då kan barnen själva larma om de inte hittar hem. Du ser direkt vart barnet befinner sig.
 • Barnen kan larma dig i vardagen om något händer och du kan se vart barnet befinner sig.

Det är värt att notera att GPS inte bör bli en falsk säkerhet. Tänk på att barn behöver lära sig hantera trafik och undvika farliga platser. GPS-funktionen bör ses som ett stöd. Barn behöver också ett privatliv. För äldre barn kan det upplevas inkräktande om funktionen används i för stor utsträckning. Samtala gärna med barnet om gränser och kom överens med äldre barn hur ni ska använda funktionen.

Välj rätt mobilklocka barn

Det finns många olika modeller att välja när det kommer till mobilklocka barn. Vi har klockor som passar de yngre barnen och även för de som är lite äldre. Fördelen med telefonklocka är att du kan välja extra tåliga modeller. För barn leker och är ute i alla väder. Däremot är många av klockorna stänktåliga, med det går exempelvis inte att bada med dem. För yngre eller mycket aktiva barn är det bra att välja extra tålig skärm som inte repas så lätt.

Batteriet är också viktigt. Vi har GPS-klockor till barn som har bra batteritid och som larmar när batteriet börjar ladda ur. Batteritiden påverkas av hur mycket telefonen används. Mycket samtal och sms gör att batteritiden tar slut snabbare. Ladda helst inte telefonen mer än att den blivit fulladdad så håller batteriet längre.

Mobilklocka till barn som kompromiss

Barn i allt yngre åldrar vill många gånger ha en mobiltelefon. Som förälder kan det kännas otryggt att ge barnen tillgång till internet. För internet kan vara en osäker plats för yngre barn. På internet kan barn komma över material som inte är lämpligt. Barn kan också ha svårt för att skilja mellan vilka personer som har ärliga intentioner. Smartphones kan vara stöldbegärliga och barn tappar lätt bort mobiltelefoner.

1. Du slipper oroa dig för att mobilräkning ska sticka iväg eller att barnen ska ladda ner appar som kostar pengar.
2. Telefonklocka kan också fungera som kompromiss när barn vill börja vara ute lite senare.
3. Mobilklocka till barn diskreta och på så sätt kan barn använda dem utan att väcka uppmärksamhet.

En mobilklocka för barn gör att du och barnen kompromissa. Telefonfunktionen finns där men barnet är skyddat mot internets olika fallgropar.

En telefonklocka för barn har många funktioner

Det finns olika modeller av mobilklocka för barn så funktioner kan skilja sig åt mellan modeller. Utbudet av modeller gör att du kan hitta den variant som passar era behov bäst. Några av de vanligaste funktionerna är:

 • Tracker med inbyggd GPS där du kan ha översikt över barnet när ni inte är tillsammans.
 • En funktion för “stör ej” vilket gör att en telefonklocka inte stör under skoltid.
 • Geofence eller säkerhetszon som är den funktion som låter dig sätta ut ett område där barnet kan röra sig fritt.
 • Du kan registrera SOS-nummer så om något akut händer kan barnet snabbt ringa upp utvalda nummer.
 • Ringa till och från mobilklockan men bara de nummer som du som förälder väljer att lägga in.
 • Du kan skicka textmeddelande till barnet och barn kan skicka röstmeddelande till dig.
 • Varningsfunktion om barnet tar av sig klockan.
 • Avstängningsfunktion på distans. På så sätt kan barnet inte stänga av klockan själv eller någon obehörig.
 • Stöd för olika appar men som kan kopplas till samma konto för smidigare hantering.

Du förbereder också barnet för ansvaret med en smartphone och kunna få pröva på att ta ansvar under kontroll. Vi hjälper dig att hitta rätt abonnemang som passar bäst ihop med den klockan du väljer. Vi har olika klockor som passar olika åldrar och som passar olika behov.